EMMA SVENSSON
Emma Svensson är en mångsysslande frilansfotograf och äventyrs-wannabe. Här på elle.se bloggar hon om livet bakom kameran. Följ med behind the scenes, se bilder, få fototips, bli inspirerad och utmanad.
Annons

Isklättring med ett gäng coola tjejer

Älskar hur man kan använda sociala medier till bra saker som att skaffa nya klätterkompisar. Det här är min nya idol Lollo och en heltidsäventyrare som heter Lena. Vi drog till Tännäs för att klättra is!

Annons

Vackert men så kallt! På vägen dit stod termometern på -29. Isen var stenhård.

Lollo ledde upp första leden.

Annons

Och vi andra följde på topprep. Det kändes tillräckligt för mig den här dagen. Jag hade aldrig klättrat så hård is förut så jag kände mig mer bekväm att köra på topprep den här dagen. Is kan vara lite läskigt att leda. Man vill inte falla eftersom man har stegjärn och isyxor och sånt. Vassa grejer.

Det var så kul att klättra tillsammans med andra tjejer. Kompetenta och coola tjejer också!

Lite senare anslöt Eva. Hon jobbar på klätterförbundet och är med i utbildningskommitén. Jag träffade henne en gång i Stockholm när vi dry toolade och jag gjorde förmodligen ett hemskt intryck eftersom jag knappt kom någonstans på den leden. Men jag skäms inte över att vara nybörjare på något. Jag kommer förhoppningsvis bli bättre ju mer erfarenhet jag samlar. Eva är i alla fall en av dem som examinerar klätterinstruktörer sedan när det väl blir dags för min del. Jag satsar på om sådär 2 år eller så beroende på hur min utveckling går. Det viktiga är att jag känner mig redo när det är dags.

Vi klättrade tills solen gick ned. Det är i och för sig ganska tidigt. Men då packade vi ihop och begav oss mot Sälen! Det är vårt sista stopp för den här roadtripen.

Dela på:
Laddar