Basilikamarinerad mozzarella

  • AvSofie Nyblin
Basilikamarinerad minimozzarella är mums! Hittar du inte små mozzarellabollar går det bra att dela större mozzarella i bitar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Basilikamarinerad mozzarella.
Basilikamarinerad mozzarella.

Tid: 15 minuter 1 timme marinering

Du behöver:

400 g små mozzarellabollar

4 små tomater

1 kruka basilika

1 kvist rosmarin

5 hela svartpepparkorn

1 röd chilifrukt (urkärnad och fi nhackad)

200 g gröna oliver

1 dl jungfruolivolja

flingsalt

Gör så här:

Låt mozzarellabitarna rinna av. Kärna ur tomaterna och skär dem i små skivor. Blanda dem med örter, pepparkorn och chili i en stor skål. Häll över oliver, mozzarella och ringla över olivolja. Salta ordentligt. Vänd försiktigt runt så att allt täcks av olja. Låt allt marinera minst en timme, gärna svalt.