Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter
Annons

8 personer

Tid: 1 1/2 timme

Rostbiff:

1 kg rostbiff (helst ekologisk och närproducerad)

2 tsk flingsalt

nymald svartpeppar

Förslag på tillbehör:

smågurkor och syltlök eller pickles

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Torka av köttet och klappa in det med salt och mycket svartpeppar. Bind upp det med bomullssnöre om det behövs. Bryn köttet hastigt runtom i en panna med smör så det får vacker färg. Lägg det i en ugnsform och sätt in en ugnstermometer i den tjockaste delen. Sätt in formen på nedersta falsen i ugnen. När termometern visar 55° är köttet rosarött, vid 60° rosa. Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp det och serverar det med tillbehören.

Senapsmajonnäs

4–6 portioner

Tid: 10 minuter

Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma.

2 äggulor

2 tsk grovkornig senap

1 msk pressad citron

2 1/2 dl kallpressad rapsolja

1 krm salt

Gör så här:

Vispa samman äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt eller mixar med stavmixer. Smaka av med salt.

Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör.
Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör.
Annons