Smulpaj med rabarberkompott
- AvRedaktionen ELLE
Det är något med just rabarber som får oss att tänka på sommaren. Servera smulpajen med en klick grädde och njut!
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Smulpaj med rabarberkompott
Går lika bra att göra med äpplen om rabarbern inte hunnit komma in i butikerna eller kommit upp i rabatten!
4 portioner
Du behöver:
350 g rabarber
1 dl socker
1 ½ tsk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
1 msk maizena
½ dl rörsocker
1 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
80 g smör till servering
1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Rensa rabarber och skär i småbitar. Vänd ihop rabarber med socker, ingefära, vaniljsocker och maizena och fördela i 4 ugnsfasta små formar.
- Nyp ihop socker, vetemjöl, havregryn och smör i en skål och smula det över rabarbern. Grädda i ugnen i 25–30 minuter tills det bubblar och smuldegen fått färg. Servera ljumna med lättvispad grädde eller crème fraiche.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Paj med rödvinspocherat äpple