Annons
Annons

SOMMARINTERVJU: ANGELICA SWANSTRÖM


 

angelica

 

Sommarintervjuerna är tillbaka! Här träffar vi unga, up and coming, talangfulla fotografer och lär känna dem bättre. Varje fredag här i bloggen – hela sommaren!

 

Namn: Angelica Swanström
Ålder: 25 år
Bor: Viksberg
Blogg/Portfolio: www.angelickpicture.com
Instagram: @angelickpicture

Annons

 

DSCF7426

 

Hur startade ditt intresse för foto?
Jag har varit fotogalen så länge jag kan minnas. Jag tog bilder på allt när jag fick min första kamera.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras av analog fotografering & naturligt ljus.

Vad har varit ett avgörande ögonblick för dig inom foto?
En augustikväll 2014 när jag bestämde mig för slå igenom som fotograf. Jag tänkte, nu är det allt eller inget, jag fungerar lite så och jag lyckades! Det är underbart!

Vilka tre fotografer borde man följa på Instagram?
@purienne_, @pierrot och @caitmiersphotography!

 

5angelickpicture

 

Hur ser ditt drömfotojobb ut?

Tillsammans med Henrik Purienne om så för en dag. I det stora hela, skulle jag vilja fotografera naturliga modeller/människor varje dag där jag får bestämma exakt hur bilderna ska se ut. En fotoresa genom vackra landskap skulle inte heller sitta helt fel.

Vilken är din favorit i kamerautrustningen?
Just nu Fujifilm xt10.

Vad gör du helst när du inte fotograferar?
Då vill jag helst bara kramas & umgås med min älskade sambo Tom. Familjen får gärna också komma över och hänga.

 

DSCF3392-Redigera-2

 

Vad är den viktigaste ingrediensen i en riktigt bra bild?
En bra bild för mig ska kännas bra i magen. Jag vet inte om det är en ingrediens, men lägg krut på att följa ditt hjärta & ta bilden för dig själv & inte för någon annan. Jag är mycket för att skapa mig en image som speglar mig. Jag vill att man ska se att den här bilden har Angelica tagit.

Vad krävs för att lyckas inom foto?
Lite som jag skrev innan. Hitta sin egen stil, utveckla den tills den kan kopplas direkt till ditt namn. Aldrig ge upp! Marknadsföra sig själv – MASSOR! Inte vara rädd att ta för sig! Kontakta olika företag, vara social & bjuda in till samtal med så många man kan! Ingenting kommer av sig själv. Var kärleksfull & när det krävs – stå upp för dig själv! Värdesätt ditt varumärke. Sluta aldrig drömma, var dig själv!

Tjänar du några pengar på ditt fotograferande?
Jag jobbar heltid som fotograf & lyckligtvis så går jag runt.

 

DSCF7503

 

Vilka är dina favoritfotografer?
Henrik Purienne

Vad är ditt mål inom ditt fotograferande?
Mitt mål just nu är att etablera mig ännu mer i Sverige, få klar min egen studio & i framtiden göra fler jobb utomlands.

Berätta tre saker om dig själv som inte så många vet om!
Åh den här frågan är så svår för en öppen bok som jag, haha.
1: Jag dansar & sjunger mest av alla i schlagerbaren
2: Jag hatar att laga mat
3: Jag måste ha Marabou minst en gång i veckan

 

8E8A8976 chaya

 

Vad har varit bäst under året?
Vi köpte hus i maj, det har varit det absolut bästa.

Vad ska du göra i sommar?
Jag har faktiskt bröllop varje helg hela sommaren fram till första oktober, förutom två helger där jag valt att ha lite semester. Då ska vi ut hela familjen till vår mysiga ö som ligger i Mälaren en vecka. Vi kommer dona en hel del i huset & just nu håller jag på att göra en egen studio här hemma som jag hoppas ska bli klar under sommaren.

Ditt bästa fototips!
Jag har ingen lång utbildning, jag är nästan självlärd. Jag tror att antingen så har man det eller så har man det inte.
Jag tog en kurs på Fotografiska, min lärare sa till mig lite på skämt ”det kanske bara blir sämre för dig att lära dig massa inställningar.” han blev imponerad hur jag lyckades med mina bilder utan att ha en aning om vad jag gjorde, men den utbildningen hjälpte mig faktiskt. Det var rätt irriterande att behöva ta 100 bilder innan jag fick till den där bilden jag såg framför mig i huvudet för jag inte hade någon aning om hur kameran fungerade egentligen. Så det är mitt tips! Gå Fotokurs 1 på Fotografiska så lär du dig kameran, resten har du inom dig.

 

8E8A83658E8A8448
2014-10-27-1804_544e7b3be087c33d5ca742f9

 

Vill du läsa fler sommarintervjuer med duktiga up and coming fotografer så gör du det här!

(89)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar