Annons
Annons

SOMMARINTERVJU: ANTON STENANDER


 
0

 

Sommarintervjuerna är tillbaka! Här träffar vi unga, up and coming, talangfulla fotografer och lär känna dem bättre. Varje fredag här i bloggen – hela sommaren!

 

Namn: Anton Stenander
Ålder: 20
Bor: Trollhättan
Blogg: nouw.com/antonstenander
Portfolio: antonstenander.com
Instagram: @antonstenander

Annons

 

1

 

Hur startade ditt intresse för foto?
Jag fick låna mina föräldrars digitalkamera när jag var liten och sprang runt och fotograferade precis allt jag såg. Mina katter var modeller på heltid och jag fotograferade dom ur varje vinkel jag kunde hitta. Jag sparade sedan ihop till min helt egna digitalkamera samtidigt som sociala medier växte fram och där var jag fast!

Vad inspireras du av?
Jag inspireras mycket av andra fotografer men främst så hittar jag inspiration från naturen och fina platser. Inspireras otroligt mycket av solljus i alla former, om det så är morgonljus som strålar genom fönstret på vårt landställe eller solnedgång på en äng, ahh blir inspirerad och vill fota bara jag tänker på det!

Vad har varit ett avgörande ögonblick för dig inom foto?
När en modell i min lilla stad frågade om jag ville ta outfitbilder på henne till hennes blogg år 2013. Det var då jag verkligen insåg vad jag tycker är allra roligast, att plåta porträtt/mode på location! I den vägen tog jag kontakt med agenturer och styrde upp plåtningar för att bygga upp en portfolio, vilket jag jobbar på än idag!

 

318

 

Hur ser ditt drömfotojobb ut?
Den här frågan är ju såå svår, men om jag får ha lite vidgade vyer så är drömmen att åka på roadtrips runt om i världen och plåta mode längs vägen. Platser jag drömmer om att fota på är Island, Kanada, Nya Zeeland och i Californien, hade inte direkt känts som jobb om man fick plåta på sådana platser! 😉

Vilken är din favorit i kamerautrustningen?
Helt klart mitt 50/1.4 som följt med mig i så många år nu, passar till det mesta och ger det fina skärpedjupet jag vill åt. Drömmen just nu är att införskaffa mig ett 35/1.4 dock!

Vad gör du helst när du inte fotograferar?
Umgås med vänner och familj, reser och upptäcker fina platser. Eller varför inte kombinera dom!? Där har vi det!!

 

9 5

 

Vad är den viktigaste ingrediensen i en riktigt bra bild?
Att det finns en känsla i bilden i form av ljus eller modellens uttryck.

Vad krävs för att lyckas inom foto?
Svår fråga för mig som har en lång väg kvar, men att man skapar sig ett eget bildspråk som man känner sig självsäker i är något jag verkligen tror på. Sen att utmana sig själv och pusha sig själv till det yttersta så tror jag man kan lyckas!!

Tjänar du några pengar på ditt fotograferande?
Något bröllop slinker in då och då men inte mer än så just nu. Jag strävar fortfarande efter att bygga upp en portfolio som jag är nöjd med och kommer sedan satsa mer på mitt fotograferande efter det.

 

2

 

Vilka är dina favoritfotografer?
Mina absoluta favoriter som jag alltid kan hitta inspiration ifrån är Ann He, Julia Trotti och Caitlin Worthington!

Vad är ditt mål inom ditt fotograferande?
Att behålla lekfullheten så att man aldrig tappar glöden och att inspirera andra människor precis som jag inspireras av andra fotografer.

Berätta tre saker om dig själv som inte så många vet om!
Saker vissa blir förvånade över när jag berättar är att jag har en tvillingsyster som jag är riktigt tight med, att jag inte är straight och att jag älskar fiskbullar, haha!

 

4

 

Vad har varit bäst under året?
Utan tvekan min resa till Australien nu i våras. Har drömt om att åka dit så länge så att resa längst kusten i två månader var något av det bästa jag gjort!

Vad ska du göra i sommar?
Jobba på Liseberg, resa med vänner och gå på konserter. Bra sommarplaner det!

Ditt bästa fototips!
Att plåta, plåta plåta och plåta lite till. Övning ger färdighet och det finns alltid utrymme för utveckling!

 

17 11 12

 

Vill du läsa fler sommarintervjuer med duktiga up and coming fotografer så gör du det här!

(220)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar