Annons
Annons

SOMMARINTERVJU: PAO DUELL


 

Otto Knows

Sommarintervjuerna är tillbaka! Här träffar vi unga, up and coming, talangfulla fotografer och lär känna dem bättre. Varje fredag här i bloggen – hela sommaren!

Namn: Pao Duell
Ålder: 21 år
Bor: Göteborg
Portfolio: www.paoduell.se
Instagram: @paoduell

Annons

 

Otto Knows

 

Hur startade ditt intresse för foto?
Jag har ett ganska vagt minne om hur mitt intresse för foto startade. Men det största minnet jag kommer ihåg på rak arm är att jag hade sparat ihop lite födelsedagspengar och stålar från lite olika jobb, gick till Media Markt på mellandagsrean och köpte mig en Canon 550D. Var nöjd med köpet i cirka en vecka och kände mig som värsta fotoproffset, men efter någon månad hamnade tyvärr kameran ganska mycket på hyllan. Där låg den något år tills jag fick gnistan tillbaka!

Vad inspireras du av?
Jag kan inspireras av ganska mycket, allt från häftiga människor till tomma fjäll. Jag gillar att göra saker intensivt under en period och därav inspireras jag oftast av olika saker under denna perioden.

Vad har varit ett avgörande ögonblick för dig i din fotokarriär?
Den finns nog ingen direkt plats eller tidpunkt i min karriär då jag kan säga har varit ett avgörande ögonblick, men jag tror det har kommit främst de senaste två åren. Från sommaren 2014 till idag, det är under denna period som jag har pushat mig själv mer och mer, jobb har börjat rulla in mer kontinuerligt och jag själv som fotograf har blivit mer självsäker.

 

Steve Angello på Summerburst, Stockholm, 160610

Vilken är din favorit i kamerautrustningen? Motivera! 
Jag gillar ju vidvinkel ganska mycket, så jag tror att min favorit blir Canons nya 16-35 f/4L IS USM som är skarpare än något annat eller alla Sigmas fasta ART gluggar är ju magiska så något däremellan, haha!

Vilket är det roligaste fotojobbet du gjort?
Det bästa giget hittills har varit att få åka på turné med en upcoming DJ som heter Matthew Koma förra året, vi besökte först mäktiga Ultra Music Festival i Miami och en vecka senare var det dags för två helger på Coachella utanför Los Angeles. Två sjukt stora och mäktiga festivaler som definitivt slog håll på en jobb och fotodröm. Hoppas på mer sådant i framtiden!

Hur ser ditt drömfotojobb ut?
Allt som har med resor, nya människor och coola upplevelser att göra!

 

 

Vad krävs för att lyckas inom foto?
Gör din grej, och gör det bra! Jag tror på att man behöver nischa sig rätt rejält på dagens marknad iallafall till en början. Men om man ska starta upp nu är det bara att köra på tills man känner att det man gör är kul och satsa 110 procent på det! Kontakter i branschen och jobb kommer, bara du får ut ditt namn och arbete så börjar jobben lossna därefter.

Vilka är dina favoritfotografer?
Shit, finns så många grymma! Men några som direkt ploppar upp som jag verkligen kan inspireras av, som hittar nya vinklar och spännande sätt att genomföra sina jobb på är bland annat: Caesar SebastianRutger GeerlingAdam ElmakiasConor McdonnellCalder WilsonNabil Elderkin, Anton Corbijn och Jarrad Seng. (Bara massa snubbar såg jag nu.. Det får jag ändra på!)

Vilka tre fotografer borde alla följa på Instagram?
@locarl@cimek och @wisslaren

 

Otto Knows

 

Vad är ditt mål inom ditt fotograferande?
Att ha kul på jobbet, utveckla mig själv, komma till nya platser och att få träffa intressanta och roliga personer!

Vad lyssnar du helst på för musik? 
I och med att mitt arbete oftast tar mig till olika festivaler och konserter blir det mycket musik där. Så när jag plåtar annat än musik så brukar jag ha det ganska tyst i öronen.

Vad skulle du vara om du inte var fotograf? 
Jag skulle nog verka inom reklam/kommunikation och fortsätta jobba med all form av entreprenörskap. Så kortfattat, driva eget inom reklambranschen.

 

Otto Knows

Otto Knows

 

Vart ser du dig själv om 5 år?
Om 5 år är jag 26 år gammal, då kommer jag nog fortsätta jobba inom digital media men kanske inte enbart foto. Vara en extrem globetrotter, driva ett antal olika projekt under ett eller flera företag. Förhoppningsvis kunna leva gott på det jag älskar och må bra!

Vad har varit bäst under året?
Min jobbresa till Indien i början av året, att jag skrev kontrakt på ett kontor, lite olika festivaljobb och att jag har strukturerat upp allt pappersarbete i mitt företag som jag egentligen hatar att göra haha!

 

Otto Knows

 

Vad ska du göra i sommar?
Mitt frilansande rullar på som vanligt vilket är super kul, ska renovera klart mitt blivande kontor/studio här i Göteborg, åker på ett flertal festivaler, bland annat Roskildefestivalen nere i Danmark i slutet av juni, försöka vandra lite i Norge, ha allmänt gött och försöka sporra mig själv att hitta på nya intressanta saker att göra och försöka göra mer samarbeten med coola personer!

Ditt bästa fototips!
Lite tråkigt tips, men plåta, plåta, plåta! Man blir bara bättre, ta ett steg tillbaka och reflektera ibland. Oavsett om du fotograferar landskap eller småkryp ha kul, hitta nya vinklar och våga satsa! Teknik underlättar, men det är bara du själv som sätter begränsningarna.

 

Otto Knows

 

Vill du läsa fler sommarintervjuer med duktiga up and coming fotografer så gör du det här!

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar