Annons
Annons

TOP MODEL, NI BEHÖVER BÄTTRE BILDER!


 

Några veckor efter alla andra har jag kollat på Top Model (är sjuk och har varit hemma hela dagen) och det var en sak jag tänkte på (och har gjort även tidigare säsonger): Bilderna tjejerna tar i programmet är inte så himla anpassade till verkligheten. Alltså de plåtar med erkända fotografer som verkar ha jobbat med rätt stora grejer men ändå så är det oftast för extrema koncept och för mycket retusch vilket gör att modellerna inte kan använda sina bilderna i sin portfolio efter programmet. Kolla på modellagenturernas hemsidor där några av deltagarna som var med i årets program är representerade. Finns inga bilder från Top Model där.

Annons

Jag skulle önska att de istället för att göra plåtningar där Jonas står och skriker ”Tänk high fashion nu tjejer” samtidigt som de ska imitera rockstjärnor på en sunkig LA-rockklubb som Whiskey  A Go Go eller låtsas vara Madonna på Madonna Inn gjorde plåtningar som faktiskt är high fashion på riktigt. Det blir så LA-billigt över bilderna som det är nu. Och alla fotograferna plåtar typ likadant med blixt i dagsljus.

Top Model blir, för den som är insatt, ett program där man så tydligt vill göra tv av det folk tror är den glamourösa modevärlden men på just punkten fotograferingskoncept och bildresultat så blir det helt fel. Enda behållningen var när de plåtade ELLE-omslaget.

Jag önskar följande fotografer till nästa säsong: John Scarisbrick, Boe Marion, Anderas Öhlund, Julia Hetta, Benjamin Vnuk, Sandra Freij och Jesse Laitinen. Fotografer som är heta nu, inte fördettingar. Sådana som har känsla för high fashion och kan sätta lite personlig prägel på bilderna. Och fler kvinnliga fotografer god damn it!

En sak till: Åk inte till LA i fortsättningen, åk till Paris istället. Eller i alla fall New York.

Tack och godnatt!

(73)
(0)
1 kommentar | Translate
 

Annons
Annons


Laddar